Почистване и поддръжка на масивния паркет

Масивният паркет е непреходен, класика и идеална подова настилка за всеки дом. Осигурява топла и приветлива атмосфера, като същевременно е издръжлив и лесен за поддръжка. С подходяща грижа и поддръжка, вашият паркет може да издържи много години. Ето няколко съвета как да поддържате вашия паркет в най-добрия вид:

1. Редовното почистване с прахосмукачка на вашия паркет е най-добрият начин да го поддържате в добрия си вид. Премахвайки мърсотията и боклуците по паркета, вие ще намалите износването и предотвратите евентуално нежелано надраскване. Уверете се, че използвате прахосмукачка с регулируема глава, за да влезете във всички кътчета и кътчета на вашия паркет. Задължително използвайте четка на главата на прахосмукачката, за да не надраскате повърхността. Прахосмукачките-роботи са идеална опция за редовно и навременно почистване.

2. Използвайте моп и почистващ препарат. За да поддържате вашия паркет в идеален вид, използвайте моп и почистващ препарат, които са специално предназначени за дървени подове. Това ще помогне за премахване на мръсотията и праха от повърхността и ще помогне за удължаване на живота на вашата подова настилка. Уверете се, че използвате почистващ препарат, предназначен за масивен паркет, за да избегнете повреда на покритието. Голяма част от производителите на лакове и масла осигуряват качествени почистващи препарати. Желателно е мопа да бъде микрофибърен, за да не остават нежелани следи от почистването.

3. Избягвайте много вода. Влагата и капките са вредни за всеки дървен под или мебел. Внимателно и много добре изтисквайте мопа. Уверете се ,че няма останали капки по повърхността на паркета. Сменте водата и сложете нов препарат, ако е необходимо.

Няма нищо сложно в поддръжката и почистването на масивния паркет. Той е мебел , която ще ви радва години наред, ако полагате необходимите грижи.