Масивен паркет в кухнята и коридора

ПОСТАВЯНЕ НА ПАРКЕТ В КУХНЯТА И КОРИДОРА Паркетът е стилна и уникална подова настилка, която може да добави нотка изтънченост и лукс към всяка стая, включително кухнята. Масивният паркет е вид дървен под, съставен от малки геометрични дървени парчета, които са монтирани в различни модели и дизайни. Използва от векове за създаване на красиви и уникални дизайни на пода и все още е популярен избор днес. Когато обмисляте паркет за вашата кухня или коридор, трябва да имате предвид някои важни плюсове и минуси които ще опишем:

  • Паркет в кухнята
Предимства: положителната страна е, че паркетът е много издръжлива, дълготрайна опция, която може да издържи на интензивен трафик. Освен това е лесен за почистване и поддръжка и може да се реновира многократно, за да изглежда перфектен. Паркетът също е чудесен вариант за тези с ограничен бюджет, тъй като се предлага в различни ценови категории. Поставяйки паркет в кухнята, избягвате дилемата как ще стане прехода паркет/плочки и ще имате една настилка навсякъде.
Недостатъци: ако ще слагате паркет само в кухнята, без другите помещения това може да се окаже сравнително сложен и скъп процес. Най-добре е да се комбинират няколко стаи с една и съща настилка. Трябва да пазите дървения под от вода – капки, течове, разливания. Водата може да развали настилката, а постоянното внимаване може да е досадно за много от потребителите. 


  • Паркет в коридора Предимства: Поставяйки паркет в коридора вие може да обедините почти всички помещения с една подова настилка. Хол, трапезария, спални и коридор може да бъдат покрии с една паркетна настилка , без прекъсвания. Това придава изключителна визия на вашия дом. Допълнителен плюс е, че по този начин си решавате няколко въпроса : каква настилка да се сложи в коридора, как ще бъде изпълнен прехода с паркета, кой и как ще я монтира. Недостатъци: Лакираният или омаслен масивен паркет издържа на капки вода, но въпреки това тряба да се пази. Когато имате естествен паркет пред банята е желателно да имате изтривалка за карака в банята или пред нея. Същото важи и за зоната пред входната врата, особено в дните с дъжд или сняг. Паркетът е красива, елегантна подова настилка. Когато полагаме грижа и имаме отношение, можем да си позволим да поставим такава, дори в кухнята и коридора.